Firmamızdan Haberler
BASINDA ÇIKAN HABERLER İLE İLGİLİ DUYURU
Bazı yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde yıl sonuna kadar ehliyete çevrilmeyen sertifikaların iptal edileceği söylenmiştir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI!
2018 Yılında 5 Teorik Sınav Yapılacaktır. İsteyen adaylar teorik dersleri bittikten sonra yazılı sınav tarihini beklemeden E-sınava girebilir.

İlkokul Mezunlarına Müjde!

  İlkokul Mezunları Şuan Ehliyet Alabiliyor!

 


OYAK BETON OPERATÖRLERİ EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI.

     TEKNİK OPERATÖRLÜK KURSU!!


 

SRC BELGESİ
 
   
ASFALT SERME MAKİNASI EHLİYETİ

Asfalt ve Beton Serme Operatörlük Belgesi:

 Beton pompası, mikser, transmikser, kar küreme aracı, vidanjör, çöp kamyonu, kaya kamyonu, kamyon damperi haricinde kamyon üstü aparat takılı tüm araçlar iş kamyonu sayılır.Bu araçların herhangi birini kullanan sürücü iş güvenliği yasası gereğince İş Kamyonu Operatörlük belgesini almak durumundadır.

 

Eğitimin niteliği:

 

 

 

 

 

İş Kamyonu Operatörlük    ehliyeti alacak adaylar kursda yapılacak olan teorik ve uygulamalı ve hafta sonları yapılan eğitimden sonra.M.E.B’nın yetkilendirdiği müfettişler nezaretinde kurs binasında sırasıyla yazılı , sözlü  ve uygulamalı bir sınava tabi tutulur. Bu üç sınavdan da başarılı olan adaya (70/100 puan) sınav gününü takiben yaklaşık bir hafta içinde operatörlük sertifikası verilir.Aday bu sertifikayla beraber    trafiğe çıkamaz.Aday eğer trafiğe çıkmak istiyorsa  bu sertifikayı ehliyetine işletmek durumundadır.Bu durumda aday  trafik tescil şube müdürlüğünden randevu alarak ve istenen evrakları eksiksiz vermek kaydıyla aynı gün içinde G sınıfı(iş kamyonu) işlenmiş ehliyetini alabilir.İşletme harcı 400 tl.dir

 Sınavın niteliği:

 Yazılı sınav 50 sorulu motor sınavı şeklindedir.Bu soruların 25’i klasik motor dersi ile ilgili , 5’i hidrolik sistem 5’i peryodik bakım ve diğer 15’i de iş kamyonlarının   sınıflandırılması ve iş kamyonun belli başlı parçalar  ile emniyet tedbirleri ve iş kazalarının önlenmesi ile ilgili  olacaktır.Ardından yapılan mülakat bütün konuları kapsayacak şekilde sözlü olarak yapılmaktadır.

  Uygulama sınavı da kursun iş sahasında  kursun iş kamyonunda     yine müfettişlerin gözetiminde klasik  o iş kamyonuna ait   özel (süpürme, beton basma gibi) hareketlerinin yaptırılarak adayın yetkinliğinin ölçülmesi şeklinde olur.

 

Zemin delgi ve sondaj  operatörlük  belgesi için istenen şartlar ve evraklar.

*18 yaşını doldurmuş olmak

*en az ilkokul mezunu olmak

*vücut yapısı ve ruh sağlığı bakımından yönetmelikte belirtilen  özelliklere sahip olmak.

*17.10.1996 tarihli  4199 yasanın 18. maddesi gereğince hükümlü olmamak.

 

İstenen evraklar

*Diploma aslı , tasdikname veya öğrenci belgesi

*Sağlık raporu (g sınıfı ehliyet için diye belirtilmeli)

*Sabıka kaydı (g sınıfı ehliyet için diye belirtilmeli)

*6 adet fotoğraf

*Nüfus cüzdan fotokopisi

 

 
 
Copyright Teknik Sürücü Kursu Tüm Hakları Saklıdır.