Firmamızdan Haberler
BASINDA ÇIKAN HABERLER İLE İLGİLİ DUYURU
Bazı yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde yıl sonuna kadar ehliyete çevrilmeyen sertifikaların iptal edileceği söylenmiştir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI!
2018 Yılında 5 Teorik Sınav Yapılacaktır. İsteyen adaylar teorik dersleri bittikten sonra yazılı sınav tarihini beklemeden E-sınava girebilir.

İlkokul Mezunlarına Müjde!

  İlkokul Mezunları Şuan Ehliyet Alabiliyor!

 


OYAK BETON OPERATÖRLERİ EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI.

     TEKNİK OPERATÖRLÜK KURSU!!


 

ULAŞTIRMA MEVZUATI
 

1) 4925 sayılı taşıma kanunu gereğince , şehirlerarası yollarda ticari faaliyette bulunan tüm araçların şöförlerinin sahip olması gereken belgelerden birisi aşağıdakilerden hangisidir ?




2) Aşağıdakilerden hangisi eşya ve kargo taşımalarında çalışacak bir sürücüde olması gereken vasıflardan bir tanesidir?

 




 3) 4925 sayılı karayolu taşıma kanununa göre aşağıda ki maddelerden hangisi taşımanın tanımını ifade eder ?




4)4925 sayılı karayolu taşıma kanununa göre ; yolcunun taşıta bindiği veya eşyanın taşımacıya teslim edildiği yer aşağıdakilerden hangisidir ?




5)kendi iştigal konusu ile ilgili kendi araçları ile yurtiçinde kendine ait eşyanın  taşımacılığını yapacaklara hangi yetki belgesi verilir?




6) sürücüleri bedeni vepsikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösterir  sağlık raporlarını yetkili  sağlık kuruluşlarından hangi sıklıkta almaları gerekir?




7)aşağıdakilerden hangisi üçüncü ülke taşımasıdır ?




8)birden fazla gidiş ve dönüş seferinde aynı kalkış yerinden aynı varış yerine önceden gruplandırılmış yolcuların taşınmasına ne ad verilir ?




9)karayolu taşıma kanununa göre yetki belgesi almadan taşıma işinde faaliyette bulunanalara aşağıdakilerden hangisi uygulanır?




10)karayolu taşıma yönetmeliği'ne göre yolcunun kaç kilograma kadar olan bagajı ücretsiz taşınır?




11)M2 yetki belgesi sahipleri özmal taşıt sayısının en fazla kaç katı oranında taşıt belgelerine sözleşmeli taşıt kaydettirebilirler?




12)tarifeli taşımacılıkta , taşımanın başladığı kalkış noktası  ile bittiği varış noktasındaki yerleşim yerlerine ne ad verilir?




13)tarifeli yolcu ve kargo taşımacılığı yapan yetki belgesi sahipleri aşağıdakilerden ahngisine uymak zorunda değillerdir?




14)taşımacılar hangi tür yüklerde yetki belgesinin dışında ayrıca izin almak zorundadırlar?




15)yetki belgesi sahibi ile yolcu arasında akdedlien , yolcunun taşınması yükümlülüğünü içeren ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde belirtilen şekil ve şartları ihtiva eden ve yolcuya verilmesi zorunlu oan belge aşağıdakilerden hangisidir?




16)L2 yetki belgesi almak için başvuranların , kendi adına kayıt ve tescil edilmiş taşıtlarının toplam istiap haddi en az kaç ton olmalıdır?




17)köprü ve otoyol ücretleri hariç ,karayolunun bakımı , korunması ile karayolu ve taşımanın yönetimine ilişkin giderlere katkıda bulunmak üzere hangi araçlardan geçiş ücreti alınır?




18)karayolu taşıma kanununa göre hangisi KARGO nun özelliğidir?




19)uluslararası yolcu taşımacılığında ,kullanılacak öz mal araçlar(teknik rapor yoksa) en fazla kaç yaşında olabilri?




20)M2 yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




 
 
 
 
Copyright Teknik Sürücü Kursu Tüm Hakları Saklıdır.