Firmamızdan Haberler
BASINDA ÇIKAN HABERLER İLE İLGİLİ DUYURU
Bazı yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde yıl sonuna kadar ehliyete çevrilmeyen sertifikaların iptal edileceği söylenmiştir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI!
2018 Yılında 5 Teorik Sınav Yapılacaktır. İsteyen adaylar teorik dersleri bittikten sonra yazılı sınav tarihini beklemeden E-sınava girebilir.

İlkokul Mezunlarına Müjde!

  İlkokul Mezunları Şuan Ehliyet Alabiliyor!

 


OYAK BETON OPERATÖRLERİ EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI.

     TEKNİK OPERATÖRLÜK KURSU!!


 

YASAL SORUMLULUK VE SİGORTA
 

1)Motorlu araçların trafiğe çıkarılabilmesi için aşağıdaki sigortalardan hangisinin yaptırılması zorunludur?

2)Aşağıdakilerden hangisi taşımacının sorumluluğundadır?

d)Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmadan trafiğe çıkan motorlu aracın , kişilere verdiği zararlar nerelerden karşılanır?

4)Aşağıdakilerden hangisi kasko sigortası güvencesi kapsamında olmaz?

5)Aşağıdaki sigorta türlerinden hangisiyaptırılması yasal olarak zorunlu sigortalardandır?

6)Aşağıdaki hangi haller Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesi kapsamı dışındır?

7)Taşımacılar en uzun ne kadar sürede bir şoförlerinin ceza puanı durumunu Emniyet Genel Müdürlüğü'nden öğrenmek zorundadırlar?

8)Maddi tazminat talepleri zarar görenin,zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak kaç yıl içinde zaman aşımına uğrar?

9)Karayolu Taşıma Kanununa göre ; sigortacılar hak sahibinin kaza veya zarara ilişkin belgeleri sigortacıya ilettiği tarihten itibaren; sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarı hak sahibine kaç iş günün içerisinde ödemek zorundadır?

10)Aşağıdakilerden hangisi karayollarında meydana gelen trafik kazlarında sürücülerin hukuki sorumluluklarından biri değildir?

11)Taşıma yapılan veya özel amaçlarla kullanılan otomobil veya ticari araçların ülke içi ve uluslar arası risklerine yönelik yaptırılabilecek poliçeler aşağıdakilerden hangisidir?

12)Geçerli teminat tutarları üzerinden karayolu Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası bulunmayan araçlar için aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

13)Aşağıdakilerden hangisi;yükleme,boşaltma ve aktarma hasarları hariç, sigortalı emtiayı taşıyan aracın yanması, devrilmesi veya çarpışması sonucunda taşınan malda meydana gelen hasar ve masrafları karşılar?

14)Zorunlu Karayolu  Taşımacılık Sorumluluk Sigortası olan bir araç başkasına devredilirse , aracı devralan bu durumu ne kadar sürede sigortalayana bildirmek zorundadır?

15)Zarar gören araç kaza sebebiyle çalışamaz,gelir/kazanç kaybına uğrarsa trafik sigortası bu kaybı karşılar mı?

16)Yolcuların rahat ve güvenli yolculuk yapmasını sağlayacak tedbirleri almak, yolcu ve eşyayı taahhüt ettiği yere kadar götürmek kimin sorumluluğundadır?

17)Uluslararası eşya taşımalarında mali sorumluluk sigortası yerine geçen sigorta hangisidr?

18)Teknik şartlara uymayan taşıtların trafiğe çıkmasına engel olmak ve sürücüyü ilgilendiren belgelerin yanında bulunmasını sağlamak kimin yükümlülüğündedir?

c)Taşınan yolculardan birinin trafik kazası sonucu ölmesi durumunda hangi sigorta türü devreye girer?

20)Taşıması yapılan eşyaların cinsi ,eşya adedi, koli adedi veya diğer ambalaj miktarlarını belirten belge aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Copyright Teknik Sürücü Kursu Tüm Hakları Saklıdır.