Firmamızdan Haberler
BASINDA ÇIKAN HABERLER İLE İLGİLİ DUYURU
Bazı yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde yıl sonuna kadar ehliyete çevrilmeyen sertifikaların iptal edileceği söylenmiştir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI!
2018 Yılında 5 Teorik Sınav Yapılacaktır. İsteyen adaylar teorik dersleri bittikten sonra yazılı sınav tarihini beklemeden E-sınava girebilir.

İlkokul Mezunlarına Müjde!

  İlkokul Mezunları Şuan Ehliyet Alabiliyor!

 


OYAK BETON OPERATÖRLERİ EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI.

     TEKNİK OPERATÖRLÜK KURSU!!


 

DÜZENLİ YOLCU TAŞIMACILIĞI
 

1)Aşağıdakilerden hangi yetki belgesi ticari amaçla otomobil ile yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alabileceği yetki belgesidir?




2)Belirli bir zaman ve ücret tarifesine göre,tespit edilmiş bir güzergahta önceden açıklanmış yerleşim birimleri arasında yapılan taşımalara ne denir?




3)Düzenli yolcu taşımacılığında , taşımanın başladığı kalkış noktası ile bittiği varış noktası arasındaki yerleşim yerlerinin tümü ne ile ifade edilir?




4)Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda kaç koltuk için en az 1 adet olmak üzere , boyun korsesi bulundurulması zorunludur?




5)Yetki belgesi sahipleri her seferde seyahette görevli olmayan en fazla kaç personeline bilet keserek ücretsiz taşıyabilir?




6)Yetki belgesi sahipleri,yolcuya gelebilecek bedeni zararlar için aşağıdaki sigorta türlerinden hangisini yaptırmak zorunda değildir?




7)Seyahat sırasında ses ve görüntü cihazlarının yönetimini kim yapar?




8)Ticari amaçla şehirler arasında belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacaklar hangi yetki belgesini almak zorundadır?




9)Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan taşıt şoförleri aşağıdakilerden hangisini yapmaktan mükellef değildirler?



10)Tarifeli yolcu taşımaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




11)Ticari amaçla otobüs ile şehirler arası düzenli yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi aşağıdakilerden hangisidir?




12)Terminal ve arak durak dışında yolcu indirip bindiren taşımacılara , aşağıdaki müeyyidelerden hangisi uygulanır?




13)Tarifesiz yolcu taşımaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




14)Aşağıdakilerden hangisi yolcu taşımacılığında kullanılan bir yetki belgesi türüdür?




15)Yurt içi yolcu taşımacılığı konusunda acentecilik yapacaklar hangi yetki belgesini almak zorundadırlar?




16)Ticari amaçla uluslararası yolcu taşımacılığında , belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara hangi tür yetki belgesi verilir?




17)Şehirlerarası düzenli yolcu taşımacılığı yapan taşımacılar hangi tarifelere uymak zorundadırlar?




18)Otomobil ile yapılan uluslararası yolcu taşımalarında kullanılacak taşıtların taşıt belgesine kaydedilebilmesi için ilk başvuru ve faaliyet süresince kaç yaşından büyük olmaması gerekir?




19)Düzenli  yolcu taşımalarında , uyulması zorunlu olan ve taşıma faaliyetlerini zaman yönünden düzenleyen belgeye ne ad verilir?




20)Düzenli yolcu taşımacılığı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




21)Düzenli yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan yetki belgesi sahipleri aşağıdakilerden hangisine uymak zorundadır?




22)B1 türü yetki belgesi alabilmek için kendi adına kayıt ve tescil edilmiş sürücüsü dahil en az 25 koltuk kapasiteli özmal ticari otobüs olmak üzere toplam kaç adet koltuk kapasitesine sahip olmak gerekir?




23)Aşağıdakilerden hangisinde yolcu taşımacılığı yapan yetki belgesi sahiplerinin yaptırmak zorunda oldukları sigortalar doğru olarak verilmiştir?




24)Aşağıdakilerden hangisi yolcular tarafından talep edilebilir?



25)Aşağıdakilerden hangisi uluslararası yolcu taşımacılığı yetki belgesi alınabilmesi için sahip olunması gerekli şartlardandır?




 
 
 
 
Copyright Teknik Sürücü Kursu Tüm Hakları Saklıdır.