Firmamızdan Haberler
BASINDA ÇIKAN HABERLER İLE İLGİLİ DUYURU
Bazı yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde yıl sonuna kadar ehliyete çevrilmeyen sertifikaların iptal edileceği söylenmiştir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI!
2018 Yılında 5 Teorik Sınav Yapılacaktır. İsteyen adaylar teorik dersleri bittikten sonra yazılı sınav tarihini beklemeden E-sınava girebilir.

İlkokul Mezunlarına Müjde!

  İlkokul Mezunları Şuan Ehliyet Alabiliyor!

 


OYAK BETON OPERATÖRLERİ EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI.

     TEKNİK OPERATÖRLÜK KURSU!!


 

SRC BELGESİ
 
   
VİNÇ EHLİYETİ

 

 

Vinç nedir hangi sınıfları vardır.?

Vinçler Genel Olarak Paletli Vinçler, Paletli Teleskobik Vinçler, Mobil Vinçler, Mobil Kafes Bomlu Vinçler, Liman Vinçleri, Kule Vinçleri, Hi-up Vinçler olarak sınıflandırılabilir. Ağır cisimleri kaldırmakta kullanılan bir makinadır. Bu makinanın en önemli kısmı elle, ya da vitesle verilen bir güçle hareket eden bir çark çemberidir. Bu çember dönerek üzerine sarılı bir ipi ya da kabloyu harekete geçirir. Vinç, ağır cisimleri sadece kaldırmakta değil, aynı zamanda bir yerden alıp başka bir yere nakletmekte de kullanılır. Çark çemberine ilaveten vinçler çok zaman genel olarak sabittir. Bununla beraber, bir kulaklı tekerlek de bulunur. Rıhtım boylarında raylar üzerinde hareket eden yarı hareketli vinçler olduğu gibi, büyük kamyonlara monte edilmiş seyyar vinçler de mevcuttur. Gemilerin güvertelerindeki vinçler ise ufak baharlı makinelerle veya elektrikli motorlarla çalışır.

. Bu gruba giren bütün araçların operatörleri iş güvenliği yasası gereğince vinç operatörlük belgesi  almak durumundadır.

 

Vinç  ehliyeti alacak adaylar kursda yapılacak olan teorik ve uygulamalı ve hafta sonları yapılan eğitimden sonra.M.E.B’nın yetkilendirdiği müfettişler nezaretinde kurs binasında sırasıyla yazılı , sözlü  ve uygulamalı bir sınava tabi tutulur. Bu üç sınavdan da başarılı olan adaya (70/100 puan) sınav gününü takiben yaklaşık bir hafta içinde operatörlük sertifikası verilir.Aday bu sertifikayla beraber vinç’i iş sahasında kullanabilir(örnek kule vinç) .Fakat  trafiğe çıkamaz.aday eğer trafiğe çıkmak istiyorsa(mobil vinçler) bu sertifikayı ehliyetine işletmek durumundadır.Bu durumda aday  trafik tescil şube müdürlüğünden randevu alarak ve istenen evrakları eksiksiz vermek kaydıyla aynı gün içinde G sınıfı(vinç) işlenmiş ehliyetini alabilir.İşletme harcı 400 tl.dir

 Sınavın niteliği: yazılı sınav 50 sorulu motor sınavı şeklindedir.Bu soruların 25’i klasik motor dersi ile ilgili , 5’i hidrolik sistem 5’i peryodik bakım ve diğer 15’i de vinçlerin sınıflandırılması ile emniyet tedbirleri ve iş kazalarının önlenmesi ile ilgili  olacaktır.Ardından yapılan mülakat bütün konuları kapsayacak şekilde sözlü olarak yapılmaktadır.

  Uygulama sınavı da kursun iş sahasında  kursun vinçinde yine müfettişlerin gözetiminde klasik vinç kaldırma  taşıma  hareketlerinin yaptırılarak adayın yetkinliğinin ölçülmesi şeklinde olur.

 

Forklift belgesi için istenen şartlar ve evraklar.

*18 yaşını doldurmuş olmak

*en az ilkokul mezunu olmak

*vücut yapısı ve ruh sağlığı bakımından yönetmelikte belirtilen  özelliklere sahip olmak.

*17.10.1996 tarihli  4199 yasanın 18. maddesi gereğince hükümlü olmamak.

 

İstenen evraklar

*Diploma aslı , tasdikname veya öğrenci belgesi

*Sağlık raporu (g sınıfı ehliyet için diye belirtilmeli)

*Sabıka kaydı (g sınıfı ehliyet için diye belirtilmeli)

*6 adet fotoğraf

*Nüfus cüzdan fotokopisi

 

 
 
Copyright Teknik Sürücü Kursu Tüm Hakları Saklıdır.